Zbraně a radikálové v brněnské mešitě!?!

10.02.2015 08:35

Kauza údajných zbraní v brněnské mešitě doložená fotodokumentací je už starší, ale vzhledem k tomu, že se opět tyto fotografie vynořily, je nutné o tom mluvit.

Fotografie mladého muslima z Brna se zbraní v ruce oběhla už sociální sítě. Říká se, že obrázek je lepší, než tisíc slov. Tohle je pravda, ale jen pokud je ten obrázek pravdivý a skutečný. Některé fotografie mají svůj kontext a dle něho by se pak měly soudit.

IVČRN však potřebuje argumenty proti islámu a muslimské komunitě, a toto se hodí. Co je však za obrázkem toho mladého muslima se zbraní v ruce? Jen hrstka muslimů ví, co se vlastně stalo a je čas, aby tyhle fotografie dostaly také svůj hlas.

 

Co se vlastně v ten den stalo?

Jistý český exmuslim se již delší dobu snažil monitorovat a škodit české muslimské komunitě. Politické ambice v rámci muslimské komunity nešly jeho směrem a tak byl čas pro plán B a ten zahrnoval popularitu v té větší skupině - islámofobů. 

Tento exmuslim pod záminkou hry se sešel se svým kamarádem v mešitě a přinesl do ní zbraň. Umluvil jiného muslima, toho kamaráda, aby vzal zbraň do ruky a nechal se vyfotit. Jelikož se znali a byli přáteli, nevinný muslim v tom nic jiného než hru neviděl. Který chlapec si na vojáka nechtěl kdy hrát? Nechal se svést a hloupě a naivně pózoval. Připomínám, že ta zbraň tam byla donesena tím, který na těch fotografiích není.

Krátce na to ten exmuslim odešel oficiálně už podruhé z islámu a fotky zveřejnil s podtextem, že v Brněnské mešitě jsou zbraně a radikálové. Samozřejmě, že život mladíka na fotce byl poškozen nenávratně. Opět, ta zbraň je vlastnictvím právě toho exmuslima a žádný muslim v ČR zbraň nevlastní, pokud nehovoříme o hajných.

Jinými slovy, tyto fotografie byly předem naplánované a vykonstruované pro poškození pověsti muslimů, kteří odmítli povýšit do vedení člověka, kterého mnoho muslimů vnímalo a vnímá jako mentálně labilního nebo zákeřně ambiciózně přechytřelého. Tento člověk jednou odešel z islámu 'na oko' pod záminkou získání přízně nemuslimů, aby je mohl přivést k islámu. Pak se vrátil zpět, popřel, že kdy odešel, ikdyž jsem například já osobně dostala jeho email s celým plánem. Po shromaždění dodatečných informací, kterými se pak chlubil některým muslimům, z islámu nadobro odešel. Doufejme.

On a jemu podobní jsou ukázkou, že špatná tvář české muslimské komunity je vykonstruovaná k uchování statusu quo. Ve skutečnosti se česká muslimská komunita snaží spolupracovat a sžít s českou společností. Především čeští muslimové, kteří nic jiného než to naše české neznají. A to, že se chceme modlit a žít v Boží lásce? Není to snad cílem každého praktikujícího věřícího?

 

Dodatek: Pokud to není úplně zřetelné, pak na těch fotografiích není skutečná zbraň. Je to jen hračka.

Více si k této kauzi můžete přečíst například zde: https://www.shekel.cz/25666/strileni-v-brnenske-mesite
 

—————

Zpět