Dotaz: Pokud prijmu Islam prijdu do nebe?

21.09.2015 12:19
Jméno: karel pacanda
Předmět: dotaz
Váš dotaz: Zdravim srdecne, zajimam se o Islam a chci Vam zdovolenim polozit otazku: pokud prijmu Islam prijdu do nebe? Trapi me jedna vec, vim ze vesmir je obrovsky ale pokud tam putuji v case miliardy lidi neni to uz trosku moc? Porad se totiz rodi novy a novy a jestli nekdy tam nedojde misto. Omlouvam se za mozna spatny dotaz, ale trapi me to.


Dobrý den a děkuji za váš dotaz.

1) Pokud člověk přijme úpřímně islám a věří v Něj, pak dostane Boží odměnu - ráj.
2) Ráj je rozdělen na sedum 'pater'. Každé je jiné, rozdíl a vzdálenost mezi nimi je obrovská, a každý dostane své místo dle svých zásluh. Bůh stvořil lidstvo a stvořil také ráj. Proto není možné, aby došlo místo nebo cokoliv jiného. Bůh je Všemohoucí a není ničím omezen.

Mimochodem ráj bude poměrně prázdný, protože i přes to vše, co nabízí, většina lidí si vybere to opačné místo. Takže v ráji bude hodně paláců i pozemků opuštěných a obyvatelé ráje, si je budou moci rozdělit mezi sebe. Bůh stvořil domov v ráji pro všechny lidi, kteří se kdy narodili, bez ohledu na jejich náboženství. Pokud si člověk vybere Jeho cestu, svou odměnu dostane. Pokud ne a rozhodne se jít jiným směrem, pak jeho majetky v ráji připadnou jiným.

A Bůh ví nejlépe.

—————

Zpět