Dotaz - reinkarnace

24.10.2015 07:57
Jméno: Hana
Váš e-mail:  
Předmět: Dotaz
Text: Dobrý den,
v jednom z Vašich článků píšete, že lze vysvětlit v islámu vybavování si předchozích životů a podobných jevů, ale že reinkarnace dle islámu neexistuje. Jak to tedy je?
Budu se těšit na odpověď,
moc za ni předem děkuji,
Hana

 

Dobrý den,
 
děkuji za váš dotaz. Reinkarnace a vybavování si předchozích životů se dá v islámu vysvětlil světem džinů. Každý člověk má svého džina (něco jako ďábel, v islám se jmenuje qarín), který mu našeptává to špatné a zároveň o něm vše ví, neboť je s ním neustále. Džinové nejsou závislí na existenci člověka a nejsou spojeni pouze s jedním člověkem. Takže po smrti člověka mohou přejít k jinému a tím mu předat všechny informace o tom zemřelém. Z toho pak plynou různé schopnosti, kdy člověk najednou mluví jazykem, který se nikdy neučil, atd. Je to určitý druh posednutí.

Toto je potvrzeno například tím, že když takový člověk prodělal vymítání ďábla, už například neuměl mluvit tím jazykem a nebo ztratil jiné 'schopnosti'. Hodně takových případů je známých ze Srí Lanky nebo Indie, kde je hinduismus rozšířen a tento koncept je součástí jejich víry, ale cizí muslimům, kteří tam také žijí (a ti pak vykonávali to vymítání).

Účelem ďábla je stáhnout co nejvíce lidí na svou stranu a toto je jedním ze způsobů jak mást lidi, protože náboženství, které uznávají reinkarnaci, neuznávají víru v Boha. Neboli islám, křesťanství ani judaismus neznají koncept reinkarnace.
 

Více o světech džinů je v tomto článku:  https://islamcz.webnode.cz/news/dzinove-a-vira-v-ne/ 

Krásný den.

—————

Zpět