Evoluce

11.02.2015 10:00
Jméno: Jan
Předmět: Evoluce
Váš dotaz: Dobrý den,
Podle studií mnoho muslimů věří v evoluci . Považujete ty muslimy co věří v evoluci taky za muslimy nebo to že věří v evoluci jsou podle vás nevěřící ?

Dekuji za odpovědi,


Dobrý den,

muslimové nemají s evolucí problém. Věříme v evoluci a jedno ze jmen Boha je Přetvářející. Neboli, existující materiál (bytost) je přetvořen na jinou, což například můžeme vypozorovat v organismech, které se přizpůsobí svému přetvářejícímu se okolí.

Nevěříme však v to, že se lidé vyvinuli z opic. Jednak toto je JEN teorie, která není potvrzena. Mezičlánek se nikdy nenašel. A navíc poslední studie ukazují, že lidé s opicemi si nejsou v DNA zase tak blízcí. Naopak, více společné DNA máme například s hlísticemi. Znamená to tedy, že člověk pochází z hlístic? Nebo možná bude mít více společné s prasaty, jelikož například jejich části těl mohou být používány v translantaci. (Viz. Budoucnost transplantace prasečího srdce do lidského organizmu.)

Dodatečně, Darwinismus byl základem pro kolonizaci a rasismus, neboť považuje bílou rasu za lepší, nadřazenější a vyvinutější.

Na vaši otázku, zda muslimové věřící v evoluci, i třeba tu o opicích, jsou podle islámu nevěřící. Odpověď je ne. Muslim se nestává nevěřícím na základě teorie evoluce. Věřící se stává nevěřícím při popření existence Boha.

—————

Zpět