Exkluzivní společnost vytváří exkluzivní problémy

25.03.2016 10:32

Když je člověk nemocný, je nelogické a nepraktické, aby léčil příznaky a ignoroval původ nemoci samotné. Stejně tak je nelogické, léčit problémy společnosti řešením symptomů a nezajímat se o původ problémů.

Nedávný incident v Bruselu je pouze příznakem nemoci. Zatčení pachatelů a uzavření tohoto zločinu nepovede k odstranění problému. Budou nahrazeni jinými. Jak tedy řešit tento problém?

Jsou názory, že můžeme třeba vystěhovat všechny přistěhovalce. Ale útoky v Bruselu nebyly vykonány přistěhovalci. Byli to lidé, kteří v Evropě vyrostli. Vystěhujeme tedy kohokoliv, kdo se přistěhoval do Evropy až 100 let zpět? Nelogické a právě takové myšlení je problémové.

Molenbeek-Saint-Jean, Belgie, je místo, odkud přechází mnoho obytel k Daíš (tzv. Islámský stát) a je považováno za základnu Evropských útoků. I Bruselský útok byl spáchán obyteli této části Bruselu. Je to místo, kde žije přes 95tisíc občanů. Hustota obyvatelsva této oblasti je dvakrát tak větší než průmérné městké části Bruselu. Nezaměstnanost pouze v této městské části je až 40%. Místní populace je tvořena z 40% muslimy druhé či třetí generace. V zájmu šetření, stát zrušil mnoho kulturních a sportovních aktivit a zůstalo jen pár.

Jaké signály posílá Evropská společnost druhé, či třetí generaci přistěhovalců? NIDKY nebudete Evropany. Ať jste již chytří jak chcete, NIKDY nebudete mít stejné možnosti jako MY, "domorodci". Můžete tu bydlet jak dlouho chcete, ale NIKDY nebudete právoplatným občany, ani vy, ani vaše děti, ani děti jejich dětí.

Takové vyloučení ze společnosti se někde projevit musí. Jaké vyhlídky má mladík z Molenbíku? Může se buď připojit k nějakému gangu a nebo se nechat využít nějakou radikální skupinou, která záměrně takové lidi vyhledává. Stejně nemá co ztratit a alespoň si může vybít svůj vztek a nenávist na společnosti, která ho vyloučila.

Dokud Evropská společnost nebude zacházet se svými občany spravedlivě a dá šanci všem začlenit se do společnosti, vždy se najde Khaled nebo Brahim el-Bakraoui.

 

 

—————

Zpět