Fatwa" o mufkhaze

01.01.2012 00:02

Fatwa" o mufkhaze

    Poslední dobou se šíří netem jistá "fatwa" o mufkhaze. V anglickém překladu ji nenajdete nikde jinde, než jen v diskuzích a to včetně stránek islam.com. Žádná islámská stránka si tuto "fatwu" nepřivlastnila. Na českých stránkách ji najdete pouze na antiislámských stránkách (eurabia...) a případně v diskuzi (i tady je o ní zmínka).

Před tím, než uvedu link na stránky, které podrobněji tuto "fatwu" vysvětlily, bych jen ráda uvedla, že to, že má fatwa jméno nějakého učence, nějaké číslo a datum ji ještě fatwou nedělá.

Co je vlastně fatwa? Fatwa je legální názor v záležitosti islámského práva.

Má fatwa určitá pravidla? Ano. Fatwa vychází buď z Koránu nebo sunny a nebo jsou zde jiné zdroje jako názory společníků Proroka, nechť mu Bůh požehná a dá mír, souhlas učenců ... Fatwa má mít své zdroje označené jako například ten a ten verš Koránu, číslo hadisů, označení řetězu...

Fatwa, která neobsahuje zdroje toho, na čem dotyčný svůj názor postavil není důvěryhodnou fatwou. A toto je případ této, dle všeho vymyšlené fatwy o tření penisu mezi stehny. Více již k této "fatwě" na stránkách Libertas news.

 

—————

Zpět