Jakub Ševčík

12.12.2015 17:41
Jméno: Jakub Ševčík
 
Předmět: pan Alrawi a jeho kázání
Text: Vážené muslimky,

jestliže strpíte, aby ve vašem vedení byl člověk, který je kontroverzní a pohyboval se na hranici zákona, pak těžko dosáhnete vyšší legitimity mezi běžnou českou populací. Pan Alravi kázal o naučení se nenávisti
k neuznáni Alláha. A dále kázal o bití dětí, které se nechtějí modlit k Allahu. To se dá najít na autentické nahrávce. O tom druhém se tu nemusím nijak rozepisovat, to je nechutné. Sám jsem otec a bytí dětí je absolutně nepřijatelné a zvláště za účelem se modlit. A k tomu prvnímu. Pan Alravi se bránil tím, že četl náboženský text. Nakonec nebyl souzen. Podle mého názoru měl být souzen. Jestliže káži k nenávisti k odmítání Alláha, pak kážu k nenávisti např. ke mně. Jako ateista neznám žádného Alláha. Je těžké se snažit Vás přijmout do naší kultury. Řada vašich leaderů a imánů vybízí k boji proti bezvěrcům. To je ale přímý útok na nás, ateisty. Soužití s muslimy v budoucnu není možné bez opuštění takové silné rétoriky.


2.

Jméno: Jakub Ševčík
 
Předmět: kniha o tauhídu - recenze
Text: Jak toto můžete vůbec doporučovat??Zásah proti mešitě byl nutný. Šíření náboženské nesnášenlivosti je v ČR trestný čin.



...Autor vůbec neuznává odlišnosti, které svět činí tak úžasným místem pro život, ale místo toho své čtenáře nabádá k tomu, aby budhisty, hinduisty, indiány, křesťany, Židy, ale i súfijce, vnímali jako nepřítele a buď ho přinutili konvertovat na islám anebo, když se nepodvolí, aby ho pohltili.


Dobrý den pane Ševčíku,

nejlepší je, abyste posoudil sám jaký pan Alrawi je. Můžete ho zastihnout například v pátek v Brněnské mešitě. Určitě vám rád věnuje pár minut svého času. Stejně tak, dveře mešit jsou v pátek na páteční modlitbu otevřeny. Český překlad je součástí modliteb. Ověřte si a poslechněte si na vlastní uši, co se v mešítách u nás káže. Možná, že potom budete mít lepší představu než pokroucené informace z druhých, třetích či čtvrtých zdrojů.

Co se týče knihy Tauhídu, pokud máte po přečtení problém knihu pochopit, pak se obraťte na kurz Tauhídu ZDARMA, který tuto knihu podrobně probírá. Kurz je v češtině a velmi jednoduše vysvětluje celý obsah této knihy. Třeba potom napíšete omluvný mail, ve kterém vyjádříte lítost nad předčasným závěrem.

Krásný den.

—————

Zpět