Kniha

13.03.2015 08:35
Date: 17/02/2015 12:22
Jméno: A.P.
Předmět: Kniha
Váš dotaz: Dobrý den,
Chci se zeptat jestli znáte knihu Existoval Mohamed? od Robert Spencer pokud ano co si o té knize myslíte ? V Anglii mám pár přátel muslimů co tuto knihu také četli zezačátku byly skeptický ale potom co se podívaly podrobněji na historii islámu a muslimů tak rovněž začaly pochybovat o existenci Mohameda.

 

Dobrý den,

knihu znám, nečetla jsem ji, ale jsem s jejím obsahem seznámená. Myslím si, že pokud bychom tuto knihu mohli brát vážně, pak stejně tak neexistoval ani Ježíš, Mojžíš nebo jiné osobnosti u nás doma jako praotec Čech, nebo kdokoliv z naší historie, kdo není podložen fyzickými fotografiemi.

Člověk, který to napsal absolutně nepochopil systém předávání a zaznamenávání tradic. Stejně tak muslimové nikdy netvrdí, že životopisné knihy jsou 100%. Obsahují informace, které nejsou velmi pravdivé i vymyšlené, ale my je bereme se špetkou soli, protože to nejsou informace, na kterých stojí nějaké právní úkony.

A tvrzení, že Korán je slátaninou Bible a Tóry tu již byly a na ně existuje hodně odpovědí. Korán je navršením všech knih/poselství a pokud všechna poselství pocházejí od stejného zdroje, pak logicky budou obsahovat stejné hlavní poselství doplněné informacemi relevantními pro danou dobu a danou společnost.

Takže tato kniha je pro mě absolutním nesmyslem od člověka, který se chce zalíbit určitému sektoru populace a lidé, kteří nepochopili jak se v islámu předávají informace (a všeobecně nemají znalosti o islámu) jsou schopni něčemu takovému věřit.

—————

Zpět