Korán

29.08.2015 18:48
Jméno: MUSLIM
Předmět: Korán
Váš dotaz: as-salama eleikum chci se zeptat ako to presne mysli všemocný a všehomuci ALLAH v koráne ked hovorí že jediné náboženství u neho je ISLAM a kto by tužil po inom náboženstve než islame nebude to odneho prijate a je to ten kto svoj život pozemský a aj večný prehral.To znamená že každý nemuslim skončí v Pekle?

 

Wa 'aleikum as-salám,

Bůh je Stvořitelem všech a všeho. On je také Králem a Vládcem Dne soudného a Stvořitelem Pekla a Ráje. Největší hřích je popření toho, Kdo nás stvořil. Podobný hřích je prohlašování o Něm, že je takový či onaký, zatímco tuto vědomost nemáme. Proto musíme věřit v Boha tak, jak On chce. Ne tak, jak se nám hodí.

Druhý největší hřích je přibírání si ke Stvořiteli dalších partnerů, které žádáme o cokoliv a uctíváme je, například svatí lidé nebo potomci Boha. Tito partneři nic netvořili, ani sami sebe. Nejsou Bohu rovni, ale my jim tento status přidělujeme. Toto je druhý největší hřích.

Bůh odpustí všechny naše hříchy, kromě těchto dvou. Pokud člověk zemře, věří v Boha a nic k Němu nepřidružuje, bude v ráji.

Logicky, pokud člověk Boha popírá, nevěří v Něj, ale v nějakou svou vlastní představu o Něm, nevěří v Den soudný, nevěří v Peklo či Ráj, proč by očekával něco, v co nevěří, že existuje? Proč by se obával skončit na místě, které dle něj neexistuje?

Když nebudu věřit, že pekaři existují, že existuje nějaké pečivo a pekárny, je logické, abych na snídani očekával rohlík? A až mi jednou ten rohlík někdo ukáže, pak nebudu potřebovat věřit, že pečivo existuje, budu to vědět. A to je mimo pointu víry.

 

—————

Zpět