Kulatost či placatost Země?

31.12.2011 23:55

Je země kulatá a nebo placatá - šejch Ibn Báz

 

Země jako placka: Země je plochá jako placka a pokud tomu nevěříš, jsi další špinavý ateista. Toto řekl šejch Abdulaziz Ibn Baaz, nejvyšší náboženská autorita Saudské Arábie. (převzato z https://www.holysmoke.org/hs00/its-flat.htm). Výrok je používán jako argumentace proti muslimům.

Země je kulatá: Prohlášení šejcha Ibn Baaze najdete zde:https://www.fatwa-online.com/audio/other/oth002/0040814.htm. Jedná se o autentický hlasový záznam.

Překlad: Podle lidí vědění (islámských učenců), je Země kulatá, vždyť vskutku Ibn Hazm a skupina dalších učenců řekla, že je zde konsensus (jednomyslný souhlas) mezi učenci, že Země je kulatá. To znamená, že vše je spojeno dohromady, což činí tvar planety kulatý. Ovšem Alláh pro nás její povrch rozprostřel a rozmístil po ní pevné hory, živočichy a moře jako milosrdenství. Alláh říká: ... jak země byla rozprostřena? 88:20

Takže země pro nás byla učiněna plochá co se týká jejího povrchu tak, aby lidé na ni mohli žít a byla pro ně pohodlná. Že je Země kulatá nijak nebrání tomu, aby měla zároveň rovný povrch. Protože pokud má něco tvar koule a je to velmi velké, pak pokud je to „rozprostřeno“ (tj. povrch),  stane se povrch nedohledným a širokým (tj. bude se nám zdát jako plochý).

 

—————

Zpět