Mějme úctu k pravdě.

21.09.2015 14:03
Jméno: oko
Předmět: Mějme úctu k pravdě.
Váš dotaz: Dobrý den, Imane.
Pravda je skutečný stav věcí. Snad nebudu moc neuctivý, když poukážu na zjevné rozpory ve tvých tvrzeních.
(článek: Arabština v Koránu - jazyk arabský)
cituji: Jazyk Koránu - Arabština - je jedním ze zázraků Koránu. Jeho jednoduchost je dalším. ... (opravdu) ??? ...
Na jiném místě totiž zase říkáš:
- Arabština je složitější jazyk, který potřebuje trpělivost. Stejně tak má mnoho dialektů, takže také záleží na tom, co přesně se chce člověk učit - spisovnou nebo hovorovou arabštinu....
Tak co z toho je vlastně skutečnou pravdou? S trochou nadsázky mohu říci, že takováto účelová tvrzení urážejí moji inteligenci.
Jinak jako křesťanu jsou mi některé tvé odpovědi docela blízké a sympatické - v některých však zase naopak spatřuji notnou dávku naivity. (Promiň tu přímost od člověka, který je o generaci starší, než ty). Ale to by bylo spíš na soukromou debatu.
 


Dobrý den Oko a ráda od vás po dlouhé době čtu dotaz. Už dlouho jsem o vás neslyšela, tak doufám, že se vám daří dobře.

K vašemu dotazu:

I dítě, které neumí arabsky se může naučit Korán. Na internetu je mnoho videí, které ukazují malé děti recitovat celý Korán zpaměti. Takže v tomto je jeho jednoduchost.

Arabština jako jazyk pro nás nearaby je složitější, protože my se musíme učit psát z prava do leva, jinou abecedu, uplně jiný sklad věd, atd. Chceme umět mluvit a domluvit se. Takže to je úplně jiný účel.

Ale, i přesto, pokud se nenaučím nikdy v životě arabsky, jsem schopná si zapamatovat celý Korán v arabštině, i když nebudu vědět co říkám.

Takže je zde rozdíl, zda budeme hovořit o ovládání jazyka a nebo naučení se Koránu. To není jedno a to samé, a oba příspěvky se vztahují k jinému aspektu.

Požehnaný den.

 

—————

Zpět