Páteční nájezd na pražské modlitebny

26.04.2014 17:31

Páteční události, při kterých ozbrojení maskovaní teroristé vtrhnuli do pražských modliteben, aby terorizovali účastníky páteční modlitby, včetně dětí, je jako ukázka ze špatného amerického filmu. Včetně špatné angličtiny. Teroristé, převlečeni do uniform Policie České republiky, způsobili chaos v době povinné sváteční, páteční modlitby a s výhrůžkou střelby terorizovali účastněné po několik hodin.

Možná si myslíte, že označit účastníky české policie za teroristy je trochu silné, ale bohužel jejich chování a vyhrožování naprosto přesně spadá do definice teroristy. Nebo je snad absolutně normální vtrhnout na poklidné místo, kde se lidé modlí, vyhrožovat jim střelbou a držet je bezdůvodně hodiny? Člověk, který uznává demokracii a práva občanů Českého státu se mnou musí souhlasit.

 

Ale vraťme se k údajnému důvodu tohoto nájezdu.

Policie si velmi protiřečí. Ve svém prohlášení uvádí, že se jednalo o záměr  zatčení konktrétního člověka. Cituji: „"Detektivové ÚOOZ začali provádění úkonů trestního řízení, které je vedeno pro podezření z trestné činnosti konkrétní osoby...“(1)

Tento člověk je v české muslimské komunitě znám, nikde se neskrývá, je to aktivní, veřejně vystupující člověk, který by i dopisní předvolání naplnil. Dokonce, dle zpráv, které se pohybují v muslimské komunitě, již byl zatčen před samotným nájezdem.

Prohlášení pokračuje: „...spočívající ve vydání a distribuci knihy šířící svým obsahem rasismus, antisemitismus, xenofobii a násilí proti takzvaně méněcenným rasám," oznámil brzy odpoledne mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták.“(1)

I přesto, že policie přímo nezmiňuje titul knihy, protože ji nechce „dělat reklamu“, veliké podezření je na knihu Základy Tauhídu od Dr. Bilál Philipse. Jediný člověk, který ji v tomto kontextu zmiňuje je bývalý muslim, kterému já tady naopak zase dělat reklamu nebudu. Mohla bych vychválit jeho fantazii, protože milión lidí na světe v knize nevidělo to co on. A každý, kdo chce vědět, co je na této knize tak „nebezpečného“ si ji může přečíst, protože nejen, že již byla vydána v roce 2012, ale také je volně dostupná v prodeji i online verzích. Odkaz na ni tu již mám přes jeden rok: Kniha o Tauhídu .

Jeden člověk se vyjádřil, že je třeba "zastavit radikální šíření islámu v České republice" a jeden ze způsobů je právě zamezení šíření literatury. Já mu tímto vzkazuji, že se bude dít právě opak toho, o co se snaží, protože on možná vyhraje bitvu, ale válku má předem prohranou. Toť Boží slib.

 



Zdroj:
1) https://praha.idnes.cz/zasah-policistu-v-praze-kvuli-vydani-zavadne-knihy-fx1-/praha-zpravy.aspx?c=A140425_134938_praha-zpravy_bur

 

 

—————

Zpět