Styk

13.04.2015 13:46
Date: 25/03/2015 23:01
Jméno: anonym
Předmět: styk
Váš dotaz: Dobry den , chci se jen zeptat proc je obecne sex pred svatbou zakazan. Ne ze je to spatne to vubec ne ale zajima me proc buh urcil svatbu mezi dvouma predtim nez to zahaji ... existuje k tomuto vysvetleni? Dekuji

 

Dobrý den a děkuji za váš dotaz.

Otázka je, co přesně je styk před svatbou? A jak si můžete být jist, zda si toho člověka vůbec vezmete? Kolik takových vztahů nevyšlo?

Bůh dává lidem to, co je pro ně nejlepší. Neexistuje žádná Boží víra, včetně té křesťanské, která dovoluje smilstvo, což je jiné slovo pro styk nevdaných před sňatkem.

Zeptejte se sám sebe, co dobrého takový sňatek přivodí? Požitek? Ale co mimomanželské děti, pohlavní nemoci, zlomená srdce, zneužívání.... a důsledkem ne velmi zdravá společnost?

Manželství je místem pro poznávání svého partnera po všech stránkách, protože s tímto člověkem chceme být a zůstat dokud nás Bůh nerozdělí.

Navíc, když se člověk přejí, už nezná požitek z jídla. Stejně tak člověk, který má kdykoliv styk s kýmkoliv, si již nikdy nebude tak vážit svého styku s manželkou/manželem, protože to pro něj již není nic jedinečného, kouzelného a významného.

—————

Zpět