Zahalování

24.10.2015 10:12
Jméno: jana
Předmět: zahalovani
Váš dotaz: Nepochopila jsem zahalovani. Take se mi nelibi kdyz dnesni mlade holky se moc odhaluji a zbytecne provokuji. To co nechapu jsou satky. Co to ma za vyznam. Vynechte prikaz koranu, to nestaci. Vlasy se povazuji za ozdobu, k vuli ktere chudach chlap jako obycejne primitivni zviradko neni schopen udrzet na uzde sve primitivni pudy a proto k vuli tomu musi trpet zena? To se tyka i tech cernych habitu a kukel. Aby jste me chapali, tak uz jsem duchodkyne a zadny objekt sexualni touhy, zakze se neptam z nejakych smyslnych duvodu, ale z duvodu osobniho pohodli. Dale i bez predepsaneho muslimskedo obleceni jsem vzdy dokazala drzet chlapy v patricnych mantinelech, respektu a ucty vuci mne. A ne jenom chlapy ale i zeny, sousedy nebo zamestnavatele. Takze si myslim ze ten respekt a ucta neni v predepsanem obleceni, ale ve vnitrni sile zeny a v sebekazni chlapu. Pokud v muslimskem svete se zena musi zahalovat, tak to predevsim vypovida o nulove sebekazni panu-muslimu a jejich preferovani tech nejprimitivnejsich pudu, misto rozumu a citu.


Dobrý den paní Jano,

děkuji za váš dotaz. Určitě se neurazíte, pokud budu apelovat na vaše životní zkušenosti. Není tomu tak dávno, co vdané ženy na našich vesnicích a malých městech chodily se zahalenými vlasy. V Bibli je stále přikázáno, aby si ženy halily vlasy. Takže zahalování není nic nového či snad v ČR neznámého. Mnoho lidí si stále pamatuje své babičky jen v šátku. Vypovídá to snad o nulové sebekázni našich dřívě rozených občanů? Panenka Marie je zobrazována pouze v zahalení. Jeptišky také chodí zahalené. Je to snad proto, že se kněz nedokáže udržet, když jsou kolem něj 24 hodin denně?

Rozdíl mezi dnešní formou křesťanství a islámem je v dodržování víry a Božích přikázání v životech lidí. Muslimové svou vírou žijí, není pro ně příležitostnou vírou, kterou dodržují jen jednou ročně či abstraktní pojem, který do jejich životů, rozhodnutí a stylů nezasahuje. Stejně tak pro muslimy není víra přežitkem či něčím, co se dá nahradit módou nebo režimem.

Myslím si, že ženy, které se v dnešní době rozhodnout zahalit se a vyjít ven vyžadují alespoň obdiv, protože žít s vírou veřejně na našich ulicích vyžaduje opravdu sílu a vytrvalost.

A ano, souhlasím s vámi, že respect a sebeúcta je ve vnitřní síle ženy s tím, že ta vnitřní síla není uzamčena někde hluboko, ale projevuje se právě ve stylu oblékání/zahalování.

Loučím se s přáním krásného dne.



 

—————

Zpět