Zázraky v Koránu - předpověď budoucnosti aneb Abú Lahab

28.08.2012 05:56

Slovo Boží, Korán, obsahuje hned několik zázraků a důkazů o své pravdivosti. Jedním takovým je příběh a tedy spíše konec Abú Lahaba, strýce Muhammada, nechť mu Bůh požehná a dá mír, který radostí bez sebe, že se jeho bratru narodil syn (Muhammad) dal jedné ze svých otrokyň svobodu.

Bůh v Koránu v súře Al Masad, Palmové listí, ve významu překladu výkladu říká:

 

Zhyňte obě ruce Abú Lahaba, a zhynul již i on!

A nebylo mu k ničemu jmění jeho ani to, co si vysloužil,

však hořet bude v ohni plném plamenů on

i žena jeho, jež dříví palivové nosí

a jíž kol hrdla provaz z vláken palmových visí.

 

Bůh tak ve Své knize předpověděl konec Abú Lahaba, který se svou nenávistí vůči islámu neskrýval. Abú Lahab se spíše snažil o verbální boj tak, že chodil za lidmi, kteří přišli do Mekky a povídal jim, že je jeho synovec blázen, posedlý a smyslů zbavený. A jeho žena zase na druhé straně raději zapojila činy a pokládala trnité větve na cesty, kterými pravidelně chodíval. Myslím, že není nutné připomínat, že v té době nenosili traktory.

 

V této súře je předpovězeno, že zemře jako nemuslim on i žena jeho a jejich příbytkem budou plameny ohně pekelného. Když byla tato súra vyjevena, Abú Lahab i jeho žena byli naživu a zdraví. Súru oba slyšeli, oba o ní věděli. Manželka Abú Lahaba si po jejím poslechu šla dokonce vyřizovat účty s Muhammadem. Takže zde není pochyb, že oba znali její obsah.



On i jeho žena byli společně s jiným strýcem Muhammada, Abú Džahlem, zarytí nepřátelé islámu. Mohlo by se říct, že není žádné překvapení, že zemřeli jako nemuslimové, ale pravdou je, že mnoho úhlavních nepřátel islámu z řad Kurajšovců islám přijali. 'Umar ibn Chattáb, člověk, který jako jeden z mnoha mučil ranné muslimy, nejen že přijal islám, ale stal se díky svému charakteru a jednání jedním z chalífů. 

 

Kurajšovci se snažili dnem i nocí islám zlikvidovat. Snažili se o to po mnoho let. Nevynechali jedinou příležitost. A přitom k zpochybnění Koránu stačilo tak málo. Abú Lahab mohl společně se svou ženou přijmout islám, i třeba jen na oko. Jen proto, aby potvrdili, že Korán není pravdivý. Udělali tak? Ne! Měli k tomu příležitost? Ano a nejednu. Ale udělali tak? Ne!

 

Tak jak Bůh ve Své pravdivé knize předpověděl, oba zemřeli jako nevěřící a oba za jejich činy čeká trest Boží a příbytek, který pro všechny jako oni, Bůh přichystal.

—————

Zpět