Násilí v Novém zákoně

21.09.2015 13:16
Jméno: František
Předmět: Násilí v Novém zákoně
Váš dotaz: Zde tvrdíte https://islamcz.webnode.cz/news/uci-koran-nasili-/ , že toto:

I v Novém Zákoně čteme následující prohlášení přisuzované Ježíši říkajíce jeho stoupencům:

“Jistě pravím vám: Že každému, kdož má, bude dáno, ale od toho, kterýž nemá, i to, což má, bude odjato. Ty pak nepřátely mé, kteříž nechtěli, abych nad nimi kraloval, přiveďte sem, a zmordujte přede mnou.” (Lukáš 19: 26-27)

Četl jsem i bibli, jedná se o slova krále, přeneseně Ježíše. Podle bible bůh má být tím jediným, kdo bude soudit. Člověk soudit druhého člověka nemá a už vůbec ne zabíjet podle své vůle.


Dobrý den a děkuji, že čtete mé stránky a zamýšlíte se nad obsahem.

Váš citát z Bible jsou slova Ježíše - člověka. Člověk druhého člověka soudit na tomto světě může, ale jen pokud má tu autoritu, jako v tomto případě ji měl Ježíš. Pokud je člověk soudcem, pak tu světskou autoritu má.

Přesto, netvrdím, že člověk má právo zabíjet druhého dle své vůle.  ALE musíme zde oddělit souzení za víru a souzení za zločiny. Víru s srdci rozsoudí pouze Bůh. My do srdce druhých nevidíme a pokud nám to vyloženě neřeknou, nebudeme vědět, co v srdcích skrývají. Pokud člověk druhému ublíží s domněnkou, že ten si to srdcem vysloužil, bude za to trestán, protože mu ublížil dle své domněnky a ne faktům.

Zločiny naopak jsou přečiny, které po řádném soudu zasluhují trest a jsou tu takové, které zasluhují trest smrti. Tento trest je udělen pouze a jedině v případě pevných důkazů. Pokud je tam jakákoliv pochybnost, trest se nekoná.

Mimochodem, pokud se podíváme do historie, tak to tvrzení Bible, které tu prezentujete nebylo velmi praktikováno, protože církev odsoudila k smrti a zatracení mnoho nevinných lidí, které obvinila z čarodejnictví.

 

—————

Zpět